Manuel Terapi

Tıbbın en eski ve en etkili uygulamalarından biri olan bu tedavi tekniği doğu tıbbında yüzyıllardır geçerliliğini koruyarak uygulanmaktadır. Batı tıbbında ise özellikle son 30 yılda tekrar gün yüzüne çıkmıştır ve oldukça hızlı bir gelişme göstermektedir.

Günümüzde bilimsel olarak kanıtlanmış pek çok teknik ülkemizde ve tüm dünyada başarı ile uygulanmaktadır.

Manuel terapi masaj ya da alternatif tedavi değildir. Etkinliği bilimsel olarak ispatlanmış bilimsel ve geçerli bir yöntemdir. Terapi sırasında kas ve eklemlerin sağlıklı anatomik özelliklerini geri kazanmasını sağlamak üzere el ile baskı, germe, çevirme gibi hareketler uygulanır.

Manuel Terapi hangi rahatsızlıklarda etkilidir?

Doğru bir değerlendirmenin ardından uygulanan etkili bir manuel terapi, pek çok rahatsızlığın giderilmesinde etkin bir rol oynamaktadır.

Duruş bozuklukları, kifoz, kordoz, kifolordoz ve skolyoz gibi omurga problemleri, pelvik rotasyon, kas-iskelet sistemi kronik ağrıları, çene eklemi problemleri (diş sıkma) ve baş ağrısı, manuel terapi ile giderilebilen rahatsızlıklar arasındadır.

Manuel Terapi nasıl yapılır?

Manuel terapi öncesinde sorunların doğru şekilde teşhis edilmesi gerekir.

Muayenenin ardından sorunların giderilmesine yönelik olarak omur, eklem ve kaslara el ile müdahale edilir. Germe, çevirme, baskı uygulama gibi müdahaleler ile sıkışıklıkların açılması, eğriliklerin hizalanması sağlanır.